Varberg för Musikhjälpen satsar stort på nytt!

Den 16-17 december satsar Det Fantastiska Underhållnings Bandet och Calle Karlsson på att slå sina gamla insamlingsrekord. Efter några år med mindre arrangemang växlar Varberg för Musikhjälpen upp igen. En lång rad kända artister dyker upp. Bland andra Harpo, Cecilia Vennersten och Mojje.

Varberg för Musikhjälpen är vid det här laget en tradition i Varberg. Sedan 2017 har de varje år samlats i glasburen vid torget för att spela och underhålla, men främst för att samla in pengar till Musikhjälpens olika projekt. Glasburen är egentligen en del av verandan på Varbergs Stadshotell och Asia Spa. Den är gjord för att efterlikna tv-sändningarna från Musikhjälpen i SVT, men också för att kunna visa upp arrangemanget på en central plats i Varberg.

Redan nu är det ett imponerande startfält. Utöver Calle Karlsson själv dyker Peter Börjesson, Emma Gunnarsson, Magnus Thomson och Niklas Wilhelmsson upp som programledare. 

Bland artisterna märks vid sidan av Det Fantastiska Underhållnings Bandet även Harpo, Marie Johansson, Elusive Hearts, Linda K Johbarn, Cecilia Vennersten, Atron, Adrian Alebo, Verdien kören och Mojje. 

Som vanligt kommer innehållet streamas över nätet så att alla kan ta del av innehållet. Sändningarna kommer pågå under åtskilliga timmar den 16-17 december. Det kommer det också kunna ses i efterhand på mhvarberg.se. För filmning och streaming står Varbergsföretaget Mediateknik.

“Vi är så tacksamma för alla lokala krafter i Varberg som samverkar för att det här arrangemanget ska kunna genomföras”, säger Calle Karlsson.

Naturligtvis hoppas arrangörerna att så många som möjligt dyker upp på Varbergs torg för att njuta av showen och visa sin uppskattning till deltagande gäster och artister.

”Vi är glada att det blir ytterligare ett år med Musikhjälpen för Varberg. Det är en tradition vid det här laget. I år har vi ett större team som hjälper oss att planera. Det ska bli jätteroligt! ”, säger Calle Karlsson

Genom åren har Varberg för musikhjälpen samlat in över en miljon kronor som gått oavkortat till Musikhjälpens olika syften.